Sista kvällen med gänget

Idag är det sista dagen på vår vistelse här i La Paz. Dagen avslutas med en middag hos vår käre värd och tolk Jorge Terán och hans familj. Man har förvarnat oss att det ska bli en speciell middag med lokala rätter som vi ska få testa. Här gissar jag att vi kommer att få smaka på friterad lama och andra godbitar. Micke och jag är lite oroliga inför denna middag som sker endast 8 timmar innan vi åker ut till flygplatsen i El Alto. Vi har under hela vår tid här i La Paz varit mycket försiktiga med vad vi äter och klarat oss helt oskadda från diverse krämpor.

Dock behövde vi inte vara oroliga, vi fick en mycket smakrik men internationell måltid som inleddes med en grönsakssoppa toppad med mycket smala pommes stripes. Därefter fick vi lasagne som avslutades med en variant av crème caramel.

Under besöket blev det en hel del överlämningar av presenter. Vi fick bl a en t-shirt från det sydamerikanska mästerskapet i programmering. Han hade precis fått veta att han och hans elever skulle representera Bolivia i VM i programmering som skulle gå av stapeln i Marocko, maj 2015. Dessutom fick vi en påse kaffebönor som han tyckte vi skulle lägga i kaffemaskinen på jobbet. Men, jag och Micke tyckte att påsen är så liten och kaffet så exklusivt att vi nog kommer att vara mycket restriktiva när det gäller att bjuda på detta kaffe. (Har också fått med mig massor med choklad till Carljohn med familj)