Igår har vi varit på söndagslunch hos en av lärarens söner Filipe och hans tjej Fabiana. Det skulle vankas grillad mat och jag och Micke hade intagit en försiktig frukost med tanke på hur stora portionerna är här i Bolivia. Gästfriheten är mycket stor här och de försöker med alla medel se till att vi har det trevligt.
Man gillar att grilla här i La Paz men de får verkligen jobba för brödfödan. Det är mycket svårt att få igång någon grillglöd på grund av höjden och den låga nivån på syre. Därför lägger de grillkol på ett galler och tänder på, dessutom tänder de en brasa under grillkolen för att få lite bättre skjuts på elden. Trots detta är det med stor möda de får en hygglig glöd på kolen.
Mycket riktigt bjuds det på många läckerheter till lunch. Som förrätt får vi korv – chorizo och en svart blodkorv som påminner lite om blodpudding fast mycket godare. Därefter får vi var sin fläskkotlett och revbensspjäll av nöt till mellanrätt. Huvudrätten består av 4-5 kilo helstekt ryggbiff som verkligen får en att ta ut de sista av våra krafter. Till detta serverades majskolvar, potatis (med rött skal som påminner om King Edvard men smakade mer som mandelpotatis), sallad och baguetter. Brödet var naturligtvis för korvarna. Som måltidsdryck erbjöds öl och Cola.
Gissa om jag och Micke var sugna på någon middag efter denna lunch…..