Anglia Ruskin University, England

Nu är jag hemma i Götaland, uppgifterna är inlämnade och jag är vintertrött som resten av den Svenska befolkningen. Här kommer en kort summering av min termin i England:

Jag bodde på campus, det var boende om tre, fem eller sex personer som delade kök. Eget badrum hade man på sitt rum. Mitt rum var i minsta laget och var ca 10 kvadratmeter. Men det var helt OK, absolut inget att klaga på för såpass kort tid. Det var dock otroligt lyhört, öronproppar var ett måste. Det bästa med att bo på campus var att det var en minut till skolan och det var alltid enklast att gå hem och äta lunch.

Mitt boende, jag bodde i den turkosa dörren.

Campus var fint och ganska nytt, allt låg på samma ställe vilket gjorde det enkelt. Jag studerade fyra kurser samtidigt, det var ganska stressigt. Det var svårt att veta att man la lika mycket tid och energi på alla. Vissa lärare var väldigt hjälpsamma och vissa mindre hjälpsamma. Vi hade inga grupparbeten eller presentationer i pedagogikämnena, däremot hade vi ett seminarium i veckan i varje kurs som mer gick ut på att man skulle läsa varandras utkast på hemtentorna eller diskutera olika ämnen utifrån frågeställningar.

Grilldag på campus första veckan.

Chelmsford är en lagom stor stad att plugga i. Mindre än Umeå och inte lika utspridd. Det var tio minuters promenad från campus till stan och tio minuters promenad från campus till tåg- och busstation. På 35 minuter med tåg var man inne i London på London Liverpool Street. Tåget passerar även Stratford där arenan inför sommar-OS 2012 håller på att färdigställas. Där finns också ett shoppingcenter med bra affärer, såsom Primark, Vans och forever 21. Universitetet har campus i flera olika städer, bland annan Cambridge där det största ligger. England är lätt att resa i och varje helg hittade jag och några andra Erasmus-studenter på något nytt. Det blev bland annat Brighton, Cambridge, Southend-on-Sea och London såklart.

Piren i Brighton, dit borde alla åka!

Världens längsta pir i Southend-on-Sea. Det gick tåg ut på piren.

Mina tyska vänner uppe i the Monument i London. Bra för den fattige studenten, kostade endast två pund att klättra upp.

Det var inte så mycket utbytesstudenter i Chelmsford, men det fanns en del internationella studenter som pluggade hela program där, varav de flesta bodde på campus. Jag var ensam Svensk, vilket jag trivdes ganska bra med då mitt mål med resan var att bättra på engelskan både muntligt och skriftligt. Många andra utbytesstudenter kom i grupp och vägrade socialisera sig vilket var tråkigt, men jag hittade ett bra gäng, som jag trivdes superbra ihop med. Essex-dialekten kan vara ganska svår att förstå, vilket gjorde det krångligt till en början på seminarierna, men det blev bättre och bättre.

Om ni har några frågor om studier på Anglia Ruskin University i Chelmsford kan ni maila mig: 88.maria.nilsson@gmail.com eller besöka min blogg: marrae.blogg.se

//Maria Nilsson