Aalto Art & Design – Helsingfors

Terve!

Mycket har hänt sen jag senast skrev men nu när terminen går mot sitt slut så finns det lite tid över att skriva några rader.

Förra veckan så var vi på en intressant workshop hos Microsoft där vi fick lära oss mer om utveckling för Windows Phone. Vi utvecklade appar, gick en rundtur på deras kontor och fick låna hem varsin telefon för att utvärdera dem mera. Det hela var jättekul och nu när jag äntligen har en kamera som fungerar så ska jag försöka dela med mig av lite bilder här ifrån Helsingfors.

Den här veckan så avslutas terminen med Media Lab Xmas Demo Day, vilket är en utställning mitt i Helsingfors där Media Lab studenter visar upp för allmänheten vad de har arbetat med under terminen. Jag ställer upp i två projekt som jag har jobbat på, det första är från kursen Bodily Interaction där vi har utvecklat konstverket/spelet “The soul” där användaren kan interagera med en visualisering av deras själ. Vi använde oss utav Kinect och Processing för att utveckla detta och det ser ungefär ut så här:

Det andra projektet som vi jobbade på var att utveckla ett nytt koncept för Helsingforsstads webbportal, Hel.fi. Som en deluppgift gjorde vi en stumfilm som handlar om studenten Pekka och hur han interagerar med Helsingfors under en dag. Stumfilmen kommer vara med som en del av utställningen där jag spelar studenten Pekka 🙂

 

 

 

 

Jag ska försöka ladda upp lite mer bilder så fort jag får tid, men nu är det dags för lunch.

Oskar