Sensation White och annat kul

Väljer man att vara aktiv finns det inte en tråkig sekund i Taiwan. Vill man kan man festa och gå på klubb varje kväll, och varje helg planeras det resor och aktiviteter till höger och vänster. Jag önskar att jag hade mer tid och lite mer pengar, för med det jag har hittills måste jag välja och prioritera.

Denna helg lyckades jag och 8 andra tjejer få tag i biljetter till Sensation White Taiwan i Kaohsiung i södra Taiwan. Det blev en helhelg med turistande i staden, varav vi såklart tittade på den kända jättegummiankan i hamnen, besökte lite tempel och hann med några timmar på stranden. Lite otippat och spontant hamnade vi på en förfest precis bredvid arenan med ett stort gäng glada och trevliga taiwaneser och utbytesstudenter som vi dansade loss med hela natten. Arenan var fylld med 50 000 människor alla klädda i vitt, dansande till grym housemusik och ljusshower!

Nu till helgen ska jag med ett stort gäng till en av de små öarna utanför södra Taiwan och leva strandliv och förhoppningsvis bättra på brännan. Helgen efter det är det långhelg igen som förmodligen kommer bjuda på de där stränderna vi ville ha förra långhelgen. Andra åker till ställen som Seul, Hong Kong och Filippinerna under helgerna, och lämnar man inte landet finns det berg, naturparker och massa annat att se runt om i Taiwan. Jag vill göra allt det med, men som sagt beror det på tiden och pengarna och förhoppningsvis hinner jag med det också någon gång under terminen!

Kaohsiung Rubber Duck

Cijin Beach

Sensation White Taiwan

Published by

Jannie

Mitt namn är Jannie Rönnbäck, jag läser Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer och studerar just nu min utbytestermin i Taipei, Taiwan.