Forellen i Titicaca

Det går inte att missa trucha när man är här i Copacabana. Det är i princip det enda som erbjuds på restaurangerna i stan. Forellen tror jag är inplanterad mellan 1930-1950-talet och består av olika typer av öringssorter. Denna inplantering tog egentligen död på originalarten Orestias som fanns här i sjön.

Guillermo tar oss enligt honom till den bästa restaurangen som ligger på en vassflotte ute i sjön.

Restaurangen ute på en flotte

Här får man välja själv vilken fisk man får äta. De har flera olika nät där de placerat ut olika storlekar på fisken. Vi går runt och tittar på fiskarna och kvinnan tar fram håven och plockar upp de fiskar vi vill ha.

Min lunch

Medan de tillagar maten, vilket är på traditionellt sätt med lerkrus m m, går vi runt på flotten och tittar på utsikten. Vi sätter oss i skuggan, men här ute blåser det ganska mycket så Micke börjar till och med frysa och tar på sig regnjackan. Efter ca en halvtimme får vi äntligen maten som verkligen smakar gott

Nylagad lunch i det fria